Kräftrecept och minnen - Partyland
2022-07-05

Kräftrecept och minnen

Partyland-Patrick här! Varje år brukar jag fånga mina egna kräftor; det är en speciell känsla och upplevelse.
Några av de finaste minnen som jag har är när jag gått upp tidigt på morgonen och åkt ut över en spegelblank Vättern för att vittja burarna. Eftersom vattnet är så klart så kan man se redan vid 10 meters djup att burarna är fulla.

Sedan sitter jag i båten i lugn och ro – mitt ute i sjön, och rensar ut de mindre kräftorna. För såklart ska de få möjligheten att växa till sig också. Väl hemma tillagar jag och familjen kräftorna, vilket brukar ta större delen av dagen. När det är gjort tar vi ett bastubad, medan kräftorna får sakta svalna. Därefter äter hela familjen varma, nykokta kräfta.

Det är en matupplevelse – och ett minne – utöver det vanliga.
Receptet som vi använder hittar du här nedanför.
Jag hoppas det kommer till användning och att du och din familj också får en riktigt fin kräftupplevelse!

Recept på kräftkok
4 liter vatten
2 dl grov salt
3 sockerbitar
50 cl öl, gärna mustig
Krondill efter smak

Fler nyheter

Trick or treat!

Trick or treat!

Äntligen är det snart halloween igen och vi får klä ut oss till det otäckaste,...

läs mer